Erik is een Amsterdammer in hart en nieren. Geboren in Oost en verder opgegroeid in West, waar de liefde op de lagere school is geboren voor de zangkunsten van de familie Alberti. Dat hij nu jaren later, ook zelf met een microfoon op het podium of in het café zou staan en wat liedjes van deze beroemde familie zingt had hij toen niet kunnen vermoeden.

Erik is een jongen die altijd wel iets om handen moet hebben en heeft dat dus ook altijd gedaan, altijd moest er iets naast zijn baan bij gedaan worden dit liep uiteen van een studie tot een eigen onderneming. De passie om zelf te gaan zingen is eigenlijk pas ontstaan toen Erik eigenaar was geworden van Café van Oranje-Nassau in Amsterdam, waar hij ieder kwartaal een karaoke avond organiseerde. Als eigenaar dien je natuurlijk zelf de avonden te openen, en men vond dat best wel aardig en werd Erik aangespoord om daar iets meer mee te gaan doen. Maar ja, zeg nu zelf een vaste baan, en eigenaar van ondertussen 2 cafe’s, dan kun je daar niet één twee drie verder meegaan.

Nadat in 2013 Café Potgieter verkocht was en de rust in Erik weer een beetje terug was gekeerd is hij zich meer in zijn vrije tijd op het zingen gaan concentreren. Er werden zanglessen bij Martin Mol genomen en er werd zo nu en dan eens meegedaan aan een talentenjacht. En om zangmeters te maken is Erik in het weekend regelmatig zingend in Café Lowietje te vinden.

De talentenjacht die bij Erik de meeste indruk heeft achtergelaten is de Talentenjacht Typisch Talent in Den Bosch, vanwege de sfeer en entourage. Een steevaste opmerking die door de jury’s keer op keer gemaakt wordt is dat Erik het verhaal goed weet te vertellen en daardoor bij menigeen de gevoelige snaar weet te raken.